TARİHÇEMİZ

Okulumuz 2015 eylül ayında köklü bir geçmişe sahip olan Karatay Hürriyet Ortaokulu binasında eğitim öğretime başlamıştır.

03.03.2017 1630

Karatay Hürriyet Ortaokulu, hayırsever bir vatandaşın bağışladığı arsa üzerine yapılan, tek katlı, 7 derslikli bir binada 1961 yılında eğitim – öğretime açılmıştır. İlk açıldığı yıllarda geniş bir çevreye hitap etmiştir. Çevrenin en eski kurumlarından birisidir. Okulun bulunduğu çevre genelde Konya'nın ilçelerinden göçüp gelen ailelerden oluşmaktadır.  Çevre nüfusunun sürekli artış göstermesi sebebiyle derslikler yetersiz kalmış, 1987 yılında Ahmet Haşhaş isimli hayırsever vatandaş ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliği ile 2 katlı ek bina inşaatına başlanmıştır. 1988 – 1989 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçen bu bina ile birlikte okula; 6 derslik, 1 idare odası, 1 öğretmenler odası ile 1 araç – gereç odası kazandırılmıştır.

                1997 – 1998 eğitim ve öğretim yılı başından itibaren ülke genelinde 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilmiş olması nedeniyle birinci sene 2. kademeye 56 öğrenci kayıt edilerek okulumuz İlköğretim Okulu haline gelmiş ve adı Karatay Hürriyet İlköğretim Okulu olarak değişmiştir.

                1993 yılına kadar soba ile ısıtılan okul 1993 yılında mahalli imkânlarla kalorifer sistemini kurmuştur.

                Okul çevresinin sürekli göç alması, nüfus yoğunluğunu artırmış, mevcut derslikler öğrenci yükünü çekemez hale gelmiş, özellikle eski okul binası sağlıklı bir eğitim yapılamayacak derecede yıpranmıştır. Onarımın ekonomik olmaması, özellikle tuvaletlerin dışarıda bulunması acil olarak yeni bir okul binası ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.

                Konya İl- Daimi   Encümeninin   26 . 05. 2004 tarih ve 266 sayılı kararına bağlı, olarak eski oklu binası yıkılmış ve aynı yıl 24 derslikli yeni okul binasının yapımına başlanmıştır. Bir kısım öğrencilerimizin Şekibe Aksoy İlköğretim Okuluna geçici olarak taşınmıştır. Bu süre içerisinde, inşaat faaliyeti hızla devam etmiş, 2005 Mart ayı sonunda inşaatı tamamlanan yeni okul binasının geçici kabulü yapılmış, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinden sonra yeni eşyalarla, ders araç gereçlerle donanımı tamamlanan okula bütün öğrencilerle birlikte taşınılmıştır.

            Mevcut binada derslikler, okul öncesi sınıfları ile eğitim öğretime devam edilmektedir. Bilişim Teknoloji Laboratuvarı, Fen Laboratuvarı, Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar dersliği mevcuttur.

                Okul kantini ana binadan bahçeye müstakil bir yer yapılmak suretiyle dışarı alınmıştır. Kalorifer sistemi 2013 yılında doğalgaza dönüştürülmüştür.  

Ek binasına onarım yapılarak 2 adet Özel Eğitim Sınıfı açılmıştır. Binadaki diğer derslikler de sınıf olarak kullanıma açılmıştır.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Karatay Hürriyet Ortaokulu bünyesinde Uluırmak Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu açılmıştır.

                Uluırmak Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz A Blokta 22 derslik ve B blokta 5 derslik olmak üzere başarılı bir şekilde devam etmektedir